MedicinaSportiva.Ro - Portal Romanesc de Medicina Sportiva
Newsletter Medicina Sportiva
*
PanSportMedical.Ro
 english 

 PanSportMedical
WebSite Romanesc de Medicina Sportiva
website medical * medicina sportiva * traumatologie - recuperare sportiva * nutritie * articole * informatii  Home

 Medicina Sportiva
 Traumatologie Sportiva
 Recuperare Medicala & Sportiva
 Dezvoltare Fizica
 Nutritie
 Sportul pentru toti
 Sistemul sanitar
 Link to PanSportMedical.Ro
 WebSite Map

 Forum  Medicina Sportiva:
www.medicinasportiva.ro*
 
Servicii
Contact
Despre Noi
 
Opinie

Sportul pentru toti


Echipamentul sportiv


  Echipamentul sportiv este de obicei adaptat pe o parte la necesitatile/cerintele sportului si pe de alta parte la corpul uman. Aceasta adaptare este realizata de firmele de echipament sportiv - firme aflate intr-o competitie acerba pentru produse noi, rezistente, competitive si din ce in ce mai adaptate la anatomia si fiziologia corpului uman - adaptarea fiind realizata pentru un "model uman" sa zicem standard.
   Dar sa ne reamintim un lucru binecunoscut  “ Fiecare individ este unic!”.
  Daca corpul dvs se incadreaza in limitele "modelului" ales de producator - atunci echipamentul respectiv se poate sa va fie util si sa va aduca satisfactii. Daca particularitatile corpului dvs. nu se incadreaza in aceste limite atunci echipamentul, chiar daca nu va aduce (decat rareori) prejudicii directe sanatatii in majoritatea cazurilor poate aparea o modificare a tehnicii, frecvent cu o diminuare a performantei sportive.  Aceasta este explicatia simpla a faptului ca picioarele incep sa doara imediat dupa achizitionarea unui echipament (incaltaminte) de ultima generatie. Deci in ciuda tehnologiei impresionante - modelul respectiv "ultraadaptat" nu este adaptat si particularitatilor corpului (piciorului) Dvs.

     Ce trebuie sa facem?

  • cumparati produse de calitate si asigurati-va ca noul model prezinta asemanari cu modelul in care va simtiti bine si ati avut cele mai multe satisfactii ( si care, evident este si cel mai uzat – exceptand situatia , nu rara cand este singurul);
  • nu este obligatoriu sa cumparati integral echipamentul de la aceeasi firma - puteti lua de la o firma produsele care va convin si de la firma concurenta restul;
  • comandati produsul firmei producatoare;
  • oricum decideti sa procedati exista riscul sa gresiti – consolati-va rapid si cumparati alt echipament. Nu insistati sa utilizati  produsul doar pentru ca ati cheltuit banii - este mai costisitor sa faceti tratament medical decat pretul unui nou echipament.
  • daca doriti sa faceti performanta si in acelasi timp sã fiti "la moda" – asigurati-va ca aveti suficiente resurse materiale.
  • Anumite echipamente chiar daca nu aduc imediat prejudicii sanatatii - va pot modifica tehnica – in bine sau in rau; in cazul celei de-a doua variante renuntati foarte rapid la el – pentru ca în afara faptului ca performanta va scadea, in timp pot aparea forme de SUPRASOLICITARE musculara sau articulara.
  • Timpul si sanatatea sunt cele mai importante bunuri pe care le detinem.

             Daca  aveti  dubii  cu  privire  la  un  anumit  echipament – cereti sfatul antrenorului – în ceeace priveste calitatea tehnicii , si al medicului pentru protectia sanatatii.

Este preferabil sa intrebi decat sa suferi!


decembrie 2005

Materialul publicat reprezinta opinia autorului. Autorul nu garanteaza ca informatiile continute in acest material sunt complete, actuale si este posibil sa existe erori.
Folositi acest material doar pentru informare - in cazul in care aveti suspiciuni in ceea ce priveste starea Dvs. de sanatate - adresati-va medicului de specialitate.
Materialul prezentat poate suferi modificari ulterioare.

top
Bibliografie
Parteneri media
Statistici website
...Cum sa?...
Termeni si Conditii

PanSportMedical.Ro
Copyright©PanSportMedical
Marca inregistrata.
Toate drepturile rezervate.
Aceso Suport - Web suport

Google
www www.pansportmedical.ro


 Best view: Firefox / Mozilla / Seamonkey / IE7+ / Opera / Safari;
Web suport: Aceso Suport
 
Back ↑ top

Programare
Dr Panait G.